Gabriella är biträdande akademiintendent

Gabriella Almqvist - biträdande akademiintendent

Du läste ju antikens kultur hos oss - vad har du mer för ämne i din examen?

Jag har två basblock, Antikens kultur och samhällsliv och Egyptologi samt en termins kulturstudier.

Vilket år tog du examen?

2002

Vad var det bästa med att studera just i Uppsala?

Det är det unika studentliv som vi har här med alla nationer. Vilka intressen man än har så finner man likasinnade här och i och med att nästan alla är inflyttade så är de flesta intresserade av att träffa nya bekantskaper.

Varför skulle idag välja just Uppsala som studieort?

Av samma anledning tror jag. Jag tyckte det var dags att flytta hemifrån och bli vuxen. Är man då inte i sin hemstad så blir det lite av en nystart. Här i Uppsala finns verkligen alla möjligheter inte bara att få en bra utbildning men också att utvecklas efter sina intressen i en kreativ miljö med likasinnade. Det är bara att ta för sig.

Hur har du haft nytta av dina kunskaper i ditt yrkesliv? I ditt privatliv?

Jag fick sommarjobb och sedan praktik på universitetsmuseet, Museum Gustavianum, direkt efter mina studier. Kom sedan att jobba där i sex år. När de sedan ringde från Akademiintendenturen så kände jag att det var dags att prova på en ny arbetsplats med nya utmaningar.

Det har lagt grunden till mina jobbmöjligheter inte bara på museet där jag jobbade med både föremål, visningar och utställningar men också nu i mitt jobbpå Akademiintendenturen i Universitetshuset där antiken verkligen gör sig påmind i arkitekturen.

Du har ju fortfarande kontakt med institutionen - ger det en bra synergieffekt även på ditt yrkesliv?

Jag tror att det är jätteviktigt i mitt jobb. Jag är ständigt tacksam för att jag fått en så bra forskarutbildningsgrund vilken inte bara min arbetsplats har stor nytta av, utan jag känner att jag kommer att har nytta av var jag än kommer att arbeta men också privat. Sedan tror jag det är viktigt att vi som jobbar på förvaltningen och jobbar för alla studenter och institutioner på universitetet förstår livet och kopplingen till våra institutioner.

Har du några allmänna råd till någon som skulle söka jobb på din arbetsplats/rent generellt?

Läs det du är intresserad av. Ta reda på vad du är bra på och i de flesta fall så sammanfaller detta med dina intressen. Får du sedan chansen hur liten den än är så är det dags att visa framfötterna och göra en bra insats. Du vet aldrig vad eller vem som kan leda fram till ditt nästa jobb.