Att studera arkeologi i Uppsala

flygbild över campusområdet med många byggnader

Att studera i Uppsala är att bli en del av en lång studenttradition! Samtidigt ligger Uppsala i framkant när det gäller utbud av modern undervisning och tillgång till internationellt framstående forskare. Uppsala är studentstaden framför andra!
Mer om studentliv i Uppsala

Som student i något av våra ämnen har du din undervisning i Campus Engelska Parken, ett komplex som blandar gammalt med nytt - traditionsfyllda byggnader med toppmodern utrustning. Här huserar humanistiska ämnen - bl a språk, litteratur och sociologi, och du träffar studenter från olika discipliner i vårt gemensamma bibliotek, Karin Boye-biblioteket.
 

Mer om att studera vid Campus Engelska Parken i Uppsala

Vid Arkeologi och antik historia bedrivs flera internationella forskningsprojekt, vilket innebär att du nästan oavsett intresseområde kan få kvalificerad handledning. Vår forskning spänner över hela förhistorien och de flesta kulturområden i världen. Som student ger det dig möjlighet att delta i föreläsningar både av våra egna framstående forskare, och också av de många gästforskare och gästföreläsare som besöker oss.

Undervisning sker i våra moderna lokaler, ofta med videolänk till Campus Gotland, eftersom våra kurser ges parallellt. Dina lärare är samtidigt forskare, som undervisar inom sina specialistområden. Under fältkursmomenten deltar du i utgrävningar där resultaten blir en viktig del av forskningen - från högarna i Gamla Uppsala till de medeltida husgrunderna i Hellby/Fyrislund.

Tack vare institutionens och universitetets stora samlingar av fornfynd från tidigare grävningar i Sverige, Italien, Anatolien, Grekland för att nämna några, får du verkligen pröva hands-on arkeologi!

Kom och läs hos oss!